Hiero zijn we dan!

Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen, ook wel afgekort TZ&DVVK, is een feestact uit het Meekrapdurp. De plaatsnaam is buiten carnaval beter (of moeten we zeggen minder slecht) bekend als Stampersgat.

 

De vraag die we altijd krijgen... hoe kom je toch aan die lange bandnaam? Heel simpel, deze stond min of meer op de voorpagina van de krant op de dag toen we ons eerste nummer in 2009 maakte. De krantenkop ging over overlast tijdens bouwwerkzaamheden, de zandvrees die hierbij kwam kijken en de vieze voeten kortingen die de winkeliers hanteerde... zo simpel kan het zijn, toch?

 

De laatste paar jaar is TZ&DVVK steeds wat "echter" geworden en brengen we onze muziek ook officieel uit. Met de hitjes "Klokkenspel" (2018) en "Vegetarische Kannibaal"(2019) beklommen we al regelmatig het podium. In 2020 werd "Druk van de Ketel" uitgebracht. De grootste hit tot nu toe: tweede bij de verkiezing van het Beste West Brabantse Carnavalslied en een 8e plaats bij de Kies je kraker competitie van Omroep Brabant.

 

Hierna kwam in 2021 de plaat "Kung Fu Corrie" uit en in 2022 "De Bakkerij". Gevolgd door een zomers uitstapje met CV De Apenkoppen en afgelopen carnaval 2023 gingen we vervolgens lekker "Schuren" met elkaar! 

En wat brengt carnaval 2024... hoe kon het ook anders, na een jaar van weerextremen en weeralarmen door hitte, wind en veel regen hebben we dit jaar onze enige echte weerman Ko de Geel leren kennen. Het nummer won eind december 2023 de prijs voor Het beste West Brabantse Carnavalsnummer, dus slinger hem maar lekker aan en KO with the flow!

De Liedjes

En uiteraard draait het om de liedjes en die staan dan ook hieronder! Uiteraard zijn we ook te vinden op Spotify en alle andere bekende muziek platformen: de keuze is reuze!